Sponsorloop en Koningsspelen 2018

Eindelijk was het dan zover!

De kinderen zijn al enkele weken op pad geweest om sponsors te zoeken. Zij gingen namelijk op 20 april wandelen voor ‘het goede doel’. Dit jaar was dat voor de albino’s die in Tanzania wonen. Deze mensen hebben een afwijkende huidskleur. Men gelooft in Tanzania dat lichaamsdelen van deze mensen en de huid een bepaalde geneeskundige kracht hebben. Daarom lopen deze mensen gevaar vermoord te worden. Om deze mensen bescherming te kunnen bieden waardoor ze een beter en in ieder geval een rustiger leven kunnen leiden, doneren we de opbrengst van de sponsorloop aan deze groep van de bevolking van Tanzania, zij wonen in de regio ten westen van het Victoriameer.

De kinderen hadden er zin in! Het was prachtig weer, dus dat was al één geluk! De dag werd geopend met een dans op het liedje Fitlala van Kinderen voor Kinderen. Daarna kon het feest beginnen. Een deel van de kinderen begint met de spellen van de Koningspelen en de anderen beginnen met wandelen. Met een volle sponsorkaart op zak is het prettig wandelen! Iedereen doet dan ook zijn uiterste best om zo veel mogelijk rondjes te wandelen. Nou ja sommigen wandelen wel heel snel en anderen rennen zelfs! Gelukkig wordt er veel water ‘aangesleept’ voor de organisatie. Water om te drinken, maar ook water om je even op te frissen! Dat helpt. De dag verloopt gezellig en gelukkig zijn er geen calamiteiten als gevolg van de zon, die deze dag ook extra haar best doet!

Een tussentelling geeft aan dat er maar liefst € 3600,– bij elkaar gewandeld is! De kinderen hebben tot 15 mei de tijd om het geld op te halen bij hun sponsors.

Wij bedanken alle vrijwilligers die ons geholpen hebben bij de organisatie, maar ook het team van de St. Willibrordusschool voor hun hulp en voor het gebruik van de school als vertrekpunt. Maar wij bedanken natuurlijk op de allereerste plaats alle kinderen die dit bedrag toch maar mooi samen gerealiseerd hebben.

Hartelijk bedankt allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *